Aktuality

Šest klíčových faktorů ke zvážení při investování do nemovitostí v Mostě

25. 03. 2023

Investice do nemovitostí je výhodným způsobem, jak získávat pravidelný měsíční příjem a zároveň chránit své peníze před inflací a postupným znehodnocením. Pokud uvažujete o koupi nemovitosti v Mostě, je důležité si uvědomit, na co si dát pozor, abyste dosáhli úspěchu.

Chcete zhodnotit své peníze a získávat pravidelný měsíční příjem z investice do nemovitostí? Přemýšlíte o koupi nemovitosti v Mostě, ale nevíte, na co si dát pozor? V tom případě byste měli vědět o šesti klíčových faktorech, které Vám pomohou dosáhnout úspěchu.

1. Výnos z pronájmu: Investice do nemovitostí Vám přináší zajištěný a stabilní příjem, který může být například využit na splácení hypotečního nebo jiného úvěru. Nicméně, při výběru konkrétní nemovitosti se vyplatí důkladně prověřit výši nájmu, aby se zajistila co nejvyšší výnosnost investice. Nedejte jen na sliby makléřů, trvejte vždy na nahlédnutí do aktuální nájemní smlouvy, nebo smlouvy jež byla uzavřena mezi majitelem a nájemncem, než se majitel rozhodl byt prodat. 

2. Zhodnocení nemovitosti. Každým rokem, kdy vlastníte nemovitost, její hodnota stoupá, což Vám pomáhá chránit Vaše peníze před inflací a postupným znehodnocením. Nicméně, je důležité mít na paměti, že hodnota nemovitostí může být ovlivněna mnoha faktory, jako je například ekonomická situace nebo změny v lokalitě, a také se může stát, že bude nutné investovat do oprav a údržby. Hodnota nemovitosti může též krátkodobě stagnovat, nebo dokonce klesnout. 

3. Nemovitost kupujte do svého vlastnictví, se zápisem do katastru nemovitostí. To Vám zajišťuje právní jistotu bezpečnosti uložení Vašich peněz. Zatímco banky, burzy či fondy mohou zkrachovat, byt může maximálně vyhořet, ale od toho je tu pojištění nemovitosti. 

4. Kupujte pronajaté nemovitosti - Námi nabízené nemovitosti jsou pronajaty a tak již před nákupem můžete přesně vědět, za kolik jsou pronajaty a kolik bude Váš garantovaný výnos z pronájmu. Toto Vám umožňuje lépe posoudit výnosnost investice a snížit tak rizika spojená s nájmem nemovitosti.

5. Výše investice: Investování do nemovitostí v Mostě může být cenově dostupné pro širší okruh investorů. Naši klienti mohou koupit byty v cenové relaci jednoho až dvou milionů korun. Pokud tedy hledáte možnost investice do nemovitostí s nižším vstupním kapitálem, tato nabídka by mohla být pro Vás zajímavá. Zároveň platí, že i tyto nemovitosti lze financovat hypotékou. 

6. Správa s garancí výnosu: Máme pro naše klienty k dispozici službu správy nemovitostí s garancí výnosu. Pokud se rozhodnete koupit byt v naší nabídce, garantujeme Vám výnos z pronájmu po dobu tří let, a to i v případě, že nájemník nezaplatí. Tato služba s sebou nese poplatek ve výši 1.000 Kč měsíčně. Díky této službě se nemusíte starat o vyhledávání či komunikaci s nájemníky, přesto si můžete být jisti stabilním příjmem z pronájmu.

Pokud Vás tedy zajímá investování do nemovitostí v Mostě, mrkněte na naši aktuální nabídku nemovitostí nebo se s námi spojte prostřednictvím kontaktního formuláře.

 

Tento článek byl vytvořen za využití nástroje ChatGPT verze 3.

Pomůžeme Vám s tvorbou vyváženého realitního portfolia i jeho financováním.